Events

Plantenveredeling: successen uit het verleden, voedsel voor de toekomst!

Event date: 13/06/2018

Je bent van harte welkom op deze inspirerende middag die door Wageningen University & Research en KeyGene wordt georganiseerd ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Wageningen University & Research.

Achtergrond
In de supermarkt liggen gemiddeld zo’n vijftien verschillende soorten tomaten in de schappen: grote en kleine, zoete en zure, gele en rode, noem het maar op. Deze grote keuze is te danken aan plantenveredeling, vaak door Nederlandse plantenveredelaars. En plantenveredeling heeft er bijvoorbeeld ook voor gezorgd dat je van moderne tarwe-rassen minder dan een tiende hectare nodig hebt om een persoon een heel jaar te eten te kunnen geven!

Mooie successen die we nu als vanzelfsprekend zien. Successen waar visie, ambitie en vooral een enorm doorzettingsvermogen achter zit van duizenden plantenveredelaars. En dan te bedenken dat de plantenveredelaars het in het verleden moesten doen zónder de moderne veredelingstechnieken die de veredelaars nu kunnen gebruiken. Daarom is er een enorm perspectief voor nieuwe successen.

Masterclasses, bezoek aan kassen & debat
Op woensdag 13 juni begeleid dagvoorzitter Hidde Boersma, wetenschapsjournalist en documentairemaker, u langs doorbraken uit het verleden en verwachtingen voor de toekomst en kunt u in masterclasses uw kennis over ‘veredelen op smaak’ en ‘veredelen met deep learning’ op peil brengen. Ook is er de mogelijkheid een kijkje te nemen in de Unifarm onderzoekkas, met demo’s over virtual reality breeding, CRISPR Cas en bananenveredeling.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op onderstaande link. De toegang is gratis.

‘Plantenveredeling: successen uit het verleden, voedsel voor de toekomst!’ 

Back to events